суботу, 10 лютого 2018 р.

Відбувся IV пленум райкому профспілки


31 січня 2018 року відбувся 4 пленум районної профспілкової організації працівників освіти Новоукраїнського району та об’єднаної територіальної громади. Розпочала пленум голова райкому профспілки Таровик О. І., яка повідомила про порядок денний, на який винесено 6 питань. На пленум було запрошено голову районної ради Савенко В. А., голову міської ради Корінного О. О., головного спеціаліста відділу освіти виконавчого комітету Новоукраїнської міської ради Горбатенко В. І., головного бухгалтера відділу освіти, молоді та спорту Новоукраїнської РДА Гребенюк Н. В., заступник голови Кіровоградського обкому профспілки працівників освіти Петрова С.Ю.


Головуючим зборів було обрано заступника голови райкому профспілки Руденко О. П.
Савенко Валерій Анатолійович привітав присутніх, розповів про стан освіти в Новоукраїнському районі та перспективи на 2018 рік.
Корінний Олександр Олександрович детально проаналізував здобутки шкіл громади, заходи, що здійсненні міською радою для збагачення матеріального благополуччя навчальних закладів,  підвищення престижності професії вчителя. Повідомив і про плани на 2018 рік щодо створення центру інклюзивної освіти, реконструкції ЦДЮТ «Зоріт», додаткові доплати вчителям, що підготували переможців обласних олімпіад, виплата оздоровчих обслуговуючому персоналу. «Хто працює на результат, той  має все».
По питанню «Виконання угоди між відділами освіти і райкомом профспілки за 2017 рік» виступили Горбатенко В. І. та Гребенюк Н. В., які повідомили, що всі пункти Угоди виконуються в повну міру.
Таровик О. І. прозвітувала про досягнення, які здобула районна профспілка протягом 2017 року. Багато що було зроблено, багато питань вирішенно. Відзначили грамотами та преміями  від райкому профспілки переможців І етапу огляд-конкурсу «Краща профспілка» профспілковий комітет Новоукраїнської ЗШ І-ІІІ ст.. № 4 та профорганізація Новоукраїнського ДНЗ «Барвінок». Було вручено перехідний кубок команді Новоукраїнського району, яка отримала перемогу на районній Спартакіада серед працівників освіти. Лауреатам обласного конкурсу художньої самодіяльності Олійнику П. В. та колективу «Іванівські кумоньки» було вручено дипломи і грошова винагорода. Велика увага приділяється райкомом профспілки і роботі з ветеранами праці. Працівнику Шишкінської ЗШ Гавриленко Є. С., якій виповнилося 85 років було вручено грамоту і премію. Алеє і певні проблеми, над якими профспілка буде працювати у тісній  співпраці з органами влади.
Петров С. Ю. повідомив членам пленуму про новинки профспілкового життя, а саме, щодо підвищення мінімальної заробітної плати, оздоровлення членів профспілки та їх дітей, протистояння профспілки щодо певних питань влади (пенсійна реформа).
Іщенко Т. М. прозвітувала про роботу Новоукраїнського ДНЗ «Берізка» на тему «Шляхи вдосконалення роботи первинної профспілкової організації: проблеми та досвід» в рамках оголошеного ФПУ Року первинної профспілкової організації в умовах фінансової адміністративної децентралізації»
Оскільки Червоненко Л. М., яка займала посаду заступника голови райкому профспілки з березня місяця 2017 року була обрана директором Новоукраїнської ЗШ І-Ііі ст.. № 4, то її кандидатура була виведення зі складу президії райкому профспілки одноголосно. На її місце була запропонована кандидатура Каєнко Н. Г, члена президії, а також Мошнягул О. І, яка буде очолювати комісію по охороні праці. Всі кандидатури були підтримані рішенням пленуму.
Сподіваємося, що ми об’єднаємо всі сили, уміння і бажання навколо нашої спільної мети – примножити зроблене, цінувати і дорожити тим, що маємо та прагнути до нового. Як говорив Гете: «Недостатньо хотіти, треба і робити».  Ніхто не може змінити наше життя на краще, окрім нас самих.  Наша сила – в єдності.



Немає коментарів:

Дописати коментар